Muzikale Begeleiding

David van Lith

Cantor Amator
(Dirigent, Tenor, Stemcoach)

Biografie

David voltooide eind 2007 zijn opleiding tot muziekdocent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, in 2011 gevolgd door zijn bachelor Zang Klassiek.
Vaste docenten waren in die periode Barbara Pearson en Kees Jan de Koning. In 2012 heeft David een kleine periode intensief lessen gevolgd bij Marcel Beekman, daarna heeft hij weer gelest bij eerder genoemde K.J. de Koning & volgde met enige regelmaat lessen bij Geert Berghs (bekend van zowel het Tenso Chamber Choir als het Meesters & Gezellen initiatief) Sinds januari 2022 heeft David les van Marion van den Akker.

Repertoire

Zijn zangrepertoire reikt van de 16e eeuw tot aan het heden. Om enkele recent uitgevoerde stukken bij naam te noemen waarin David heeft gesoleerd: All-Night-Vigil van Rachmaninov, Johannes Passion v. J.S. Bach(aria’s), Matthäus Passion (Kinderversie), Die sieben Worte Jesu (C. Franck) en de Messiah (G.F. Händel)
Projectmatig wordt David tevens ingehuurd door o.a. het Groot Omroepkoor, het Haags Vocaal ensemble Casuquo, Opera2Day, Bachkoor Holland en Studium Chorale Maastricht, Hij is lid geweest van het Tenso Europe Chamber Choir, onder leiding van Kaspars Putnins en heeft tevens gezongen bij het, in binnen- en buitenland geroemde, Nederlands Kamerkoor.
David is naast uitvoerend zanger ook heel actief als koordirigent en zangdocent. Naast Cantores Amatores is hij momenteel artistiek leider van de volgende koren: Voices Unlimited Den Haag en het Leeuwenkoor Rijswijk. 
Het repertoire wat hij met zijn koren uitvoert omvat alles wat onder ‘klassiek’ valt tot en met musical/pop/close harmonie. Mede door
zijn brede affiniteit met allerlei stijlen muziek, niet in het minst gevoed door zijn opleiding Docent Muziek en ervaring als beroepszanger, is hem geen enkel(e) idee/uitdaging te gek!

 

Jurriaan van der Zee

Repetitor Amator
(Pianist, Ontwerper PR)

Jurriaan begon op achtjarige leeftijd met pianoles bij Wil van Hazendonk. Enkele jaren later werd hij lid van een kerkkoor. Sindsdien hebben piano en zang een centrale rol gespeeld in zijn muzikale ontwikkeling.
Tijdens zijn studie was hij lid van het Residentie Bach Koor. Sinds 2012 is hij lid van Voices Unlimited. Pianoles volgt hij nu bij Tanja Kiourou.
In december 2015 maakte Jurriaan zijn succesvolle debuut als concertpianist in het programma ‘The Sound of Movies’ van Cantores Amatores met o.a. prachtige werken van Ola Gjeilo en sindsdien is hij ook de vaste repetitor en pianist van Cantores.

Ontwerper
Jurriaan is verantwoordelijk voor het prachtige logo van CA en heeft tevens de meeste flyers, posters en programmaboekjes voor CA ontworpen tot Anja Brons deze rol overnam in 2019.

 

The Atmospheric Music Ensemble

Een wisselend instrumentaal ensemble, bestaande uit zowel professionele musici als goede amateurs.