Over ons

 

Het projectkoor Cantores Amatores is in het najaar van 2014 opgericht en zal in 2024 haar 10-jarig jubileum vieren! De bezetting van het koor is SATB (sopranen, alten, tenoren en bassen), waarbij met enige regelmaat ook een opsplitsing binnen stemgroepen plaatsvindt en muziek tot 8-stemmig gezongen wordt. 

Projecten starten meteen na de zomervakantie of in januari, met afsluitend een of twee uitvoeringen. De uitvoeringen worden vaak begeleid door een professioneel instrumentaal ensemble.

Het koor staat tot nu toe steevast onder leiding van David van Lith en telt gemiddeld 35/40 leden per project. Vaste begeleider op de piano is Jurriaan van der Zee. Het repertoire van Cantores Amatores is zeer divers en reikt van klassiek t/m alternatieve pop. 

 

Doel

Het doel van Cantores Amatores is het bijeenbrengen en verbinden van mensen van alle leeftijden die van zingen en muziek houden. We proberen dit te bereiken door:

 • het organiseren van twee zinnenprikkelende koorprojecten per jaar voor amateurzangers. Hierbij wordt het koor als het even kan begeleid door een professioneel instrumentaal ensemble of wordt er samengewerkt met een volksband of dansgroep.
 • het aanbieden van verschillende muziekstijlen en het het verbreden  van muziekkennis van klassiek tot folk en pop. Hierbij is ook oog voor de juist wat minder gangbare muziek van minder bekende artiesten en componisten.

Concerten

Al bijna tien jaar weet Cantores Amatores unieke concerten neer te zetten. Hieronder enkele titels van onze concerten om een impressie te geven van verschillende projecten in de afgelopen jaren. Ons concertarchief geeft een volledig overzicht.

 • The Hillside Chapel
  Muziek van Elgar en Jenkins met orgel, cello en harp
 • Can’t Help Lovin’ That Summertime!
  Gospel en Musical, met Atmospheric Music Ensemble
 • The Sound of Movies
  met Atmospheric Music Ensemble, groot bezet
 • The Mixed Folk Music Grill
  Balkan volksmuziek e.a. folk, met Atmospheric String Quintet
 • Fauré Requiem, Sugar Free
  met orgel en Atmospheric String Quintet