Muzikale Begeleiding

David van Lith

Cantor Amator
Tenor/Vocal Coach/Dirigent

David heeft in 2007 heeft zijn bevoegdheid van muziekdocent behaald, in 2011 gevolgd door zijn bachelor Zang Klassiek. Vaste docenten waren in die periode Barbara Pearson en Kees Jan de Koning. David heeft na zijn studie o.a. zanglessen gevolgd bij Marcel Beekman en Geert Berghs, en krijgt momenteel les van Marion van den Akker.

David is remplaçant bij het Groot Omroepkoor en wordt projectmatig regelmatig gevraagd door allerlei ensembles.

Hij is lid geweest van het Tenso Europe Chamber Choir, onder leiding van Kaspars Putnins en heeft zo’n anderhalf jaar gezongen bij het Nederlands Kamerkoor.

David is naast Cantores Amatores ook actief als artistiek leider van het Leeuwenkoor en het Liduinakoor. Mede door zijn brede affiniteit met allerlei stijlen muziek, en ervaring als beroepszanger, is hem geen enkel(e) idee/uitdaging te gek!

 

Jurriaan van der Zee

Repetitor Amator
Pianist/organist/ontwerper

Jurriaan begon op achtjarige leeftijd met pianoles bij Wil van Hazendonk. Enkele jaren later werd hij lid van een kerkkoor. Sindsdien hebben piano en zang een centrale rol gespeeld in zijn muzikale ontwikkeling.

Tijdens zijn studie was hij lid van het Residentie Bach Koor, later van het koor Voices Unlimited. Pianoles volgt hij nu bij Tatiana Kiourou.

In december 2015 maakte Jurriaan zijn succesvolle debuut als concertpianist in het programma ‘The Sound of Movies’ van Cantores Amatores met o.a. prachtige werken van Ola Gjeilo en sindsdien is hij ook de vaste repetitor en pianist van Cantores. Al vaak heeft Jurriaan laten horen dat hij naast pianist ook een begenadigd organist kan zijn.

 

The Atmospheric Music Ensemble

Een wisselend instrumentaal ensemble dat bestaat uit zowel professionele musici als goede amateurs.