Muzikale Begeleiding

David van Lith

Cantor Amator
Tenor/Vocal Coach/Dirigent

Heeft in 2007 heeft zijn bevoegdheid van muziekdocent behaald, in 2011 gevolgd door zijn bachelor Zang Klassiek. Vaste docenten waren in die periode Barbara Pearson en Kees Jan de Koning. David heeft na zijn studie o.a. zanglessen gevolgd bij Marcel Beekman en Geert Berghs, en krijgt momenteel les van Marion van den Akker.

Hij wordt projectmatig regelmatig gevraagd door allerlei ensembles.
David was remplaçant bij het Groot Omroepkoor, is lid geweest van het Tenso Europe Chamber Choir, onder leiding van Kaspars Putnins, en heeft zo’n anderhalf jaar gezongen bij het Nederlands Kamerkoor. Sinds januari 2024 is hij vocal coach bij het Oeral Kozakkenkoor.

David is ook actief als koordirigent. Naast Cantores Amatores is hij momenteel artistiek leider van het Liduinakoor (Den Haag) en het Leeuwenkoor (Rijswijk). Mede door zijn brede affiniteit met allerlei stijlen muziek, en ervaring als beroepszanger, is hem geen enkel(e) idee/uitdaging te gek!

 

Jurriaan van der Zee

Repetitor Amator
Pianist/Repetitor Amator

Jurriaan maakte in december 2015  zijn debuut als concertpianist in het programma ‘The Sound of Movies’ van Cantores Amatores met onder andere de werken van Ola Gjeilo. Sindsdien is hij de vaste repetitor, pianist en organist van Cantores Amatores. Als zangbegeleider werkt Jurriaan regelmatig samen met solisten en heeft hij zich door de jaren heen ontwikkeld als een bekwaam en breed inzetbare begeleider die zich richt op de verhalen die we als musici te vertellen hebben.

 

The Atmospheric Music Ensemble

Een wisselend instrumentaal ensemble dat bestaat uit zowel professionele musici als ervaren amateurs.