Word Vriend 

Concertvereniging Cantores Amatores is opgericht op 1 november 2014, en is begonnen met leden van het opgeheven dameskoor Cadans te Pijnacker en nieuwe leden uit de regio Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en Den Haag.

Het doel van Cantores Amatores is het bijeenbrengen en verbinden van mensen die van zingen en muziek houden. We proberen dit te bereiken door:

  • het organiseren van twee zinnenprikkelende koorprojecten voor amateurzangers per jaar, waarbij het koor, als het even kan, wordt begeleid door een professioneel instrumentaal ensemble.
  • het houden van wekelijkse repetities,
  • het aanbieden van verschillende muziekstijlen,
  • de verbreding van muziekkennis, door aan de slag te gaan met verscheidene stijlen binnen de muziek; van klassiek tot folk en pop. Hierbij is ook oog voor de juist wat minder gangbare muziek van minder bekende artiesten en componisten,
  • het aanbieden van vocal coaching door een professioneel musicus/zanger,
  • het combineren van “alle leeftijden” en amateurs, semiprofs en profs; dit zorgt voor verbinding tussen mensen,
  • het publiek te trakteren op mooie concerten van hoog niveau, ook mede door samenwerking met een volksband of dansgroep.

Inmiddels zijn we ruim 7 jaar verder. Het ledenaantal is gegroeid naar ongeveer 40 leden en de koorleden komen nu ook uit andere regio’s naar ons toegestroomd. Ook de interesse van musici voor het opluisteren van onze concerten groeit per project. Met de inzet van een inspirerende dirigent, solisten, musici en koorleden, en een strakke projectorganisatie, blijven we streven naar een goed concertresultaat.

De koorleden in combinatie met de kaartverkoop zorgen voor het leeuwendeel van de inkomsten, waarmee de projecten en concerten gefinancierd kunnen worden. Om ons te kunnen blijven profileren op de manier zoals we gewend zijn en de kwaliteit van de concerten op een exclusieve manier te waarborgen of zelfs te verbeteren, is er dringend behoefte aan wat extra inkomsten.

Draagt u Cantores Amatores een warm hart toe, dan kunt u uw donatie van minimaal 100 euro per jaar storten op NL61INGB0006697645 o.v.v. donatie CA. U bent dan verzekerd van twee vrijkaarten per concert.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Renate Richter (telefoon 0624616777) of mailen naar secretariaatcantores@gmail.com. Indien u een donatie heeft gedaan, meld u zich dan ook bij per mail, secretariaatcantores@gmail.com, of per brief aan Renate Richter, Secretaris Cantores Amatores, Gele Lis 11, 2498 BC Den Haag, zodat wij u tijdig uw vrijkaarten kunnen toesturen.

Met vriendelijk groet,

Aad van Bohemen, penningmeester Cantores Amatores