Doe je mee?

Op woensdag 17, 24 en 31 januari zijn er open repetities waar je vrijblijvend kunt komen proeven aan dit project.

We zijn een projectkoor dus in alle stemgroepen is er plek! Extra blij worden we van van nieuwe bassen, hoge sopranen, hoge en minder hoge tenoren en een paar sterke alten!

Zomer Fiesta – 31 mei 2024

Het projectkoor Cantores Amatores gaat een heel bijzonder muzikaal halfjaarproject instuderen, waarbij het helemaal draait om muziek uit Latijns- en Zuid-Amerika.

Het is een zeer gevarieerd programma met uiteenlopende muziek uit een periode die loopt van de zestiende tot de twintigste eeuw.

In de eerste helft van het programma voert de reis door Peru, Mexico, Venezuela, Puerto Rico en Brazilië, variërend van Hanacpachap tot La Bamba.

In de tweede helft staat de veelgeprezen Argentijnse mis van Ariel Ramirez, de Misa Criolla centraal, die op authentieke instrumenten wordt begeleid door Grupo Los Criollos. De Misa Criolla wordt ingeleid door twee tango’s van Astor Piazzolla en andere Argentijnse muziek.

Voor de koorleden is de uitdaging vooral de uitspraak van de taal en het toepassen van specifieke ritmes. Grupo Los Criollos zal hiervoor het koor een workshop geven  op een van de studiedagen.

David van Lith: “Qua noten is het in tegenstelling tot wat veel mensen bij aanvang denken helemaal niet zo ingewikkeld en hier en daar zelfs eenvoudig. Al met al een stuk toegankelijker om als zanger/zangeres in te stappen dan bijvoorbeeld bij eerdere projecten zoals Wintersongs of het Requiem van Fauré, om maar wat voorbije projecten te noemen.”